Bramac cumpara cu peste 7 mil. euro fabrica de tigla din beton a Elpreco din Craiova si vrea sa duca productia la export.

Producatorul de acoperisuri Bramac, parte a grupului Braas Monier, a finalizat procedurile de preluare a liniei de productie de tigla din beton Elpreco, dupa ce a semnat contractul de vanzare – cumparare.

Investitia totala pentru achizitionarea activelor se ridica la aproximativ 33 de milioane de lei, echivalentul a circa 7 milioane de euro si include pretul de achizitie, costurile legate de achizitie, precum si finantarea nevoilor suplimentare de capital.

“Aceasta investitie va duce la consolidarea pozitiei companiei Bramac pe piata de invelitori din Romania si nu numai. In viitor vom deservi pietele din Serbia, Ungaria si Bulgaria. Incepand de azi echipa Bramac se mareste cu inca 41 de persoane. Personal care va activa in fabrica de la Craiova, a declarat Mircea Dumitru, director general Bramac Romania.

Bramac si-a inceput activitatea in Romania a inceput din anul 1995, prin infiintarea filialei ”Bramac Sisteme de Invelitori”, cu sediul in Brasov si desfasurand o activitate de import si distributie a produselor Bramac pe piata romaneasca.

In septembrie 2004, Bramac a inaugurat, la Sibiu, prima sa fabrica din Romania. Fabrica este destinata productiei de tigle si sisteme complete de accesorii la standardele internationale Bramac.

In septembrie 2004, Bramac a inaugurat, la Sibiu, prima sa fabrica din Romania. La nivelul anului trecut, fabrica Bramac din Sibiu a produs peste 1,3 milioane de metri patrati de invelitori din beton.

Bramac Sisteme de Invelitori SRL a incheiat anul 2015 cu un rulaj de circa 11,5 milioane de euro si un profit de circa 1,5 milioane de euro, companie pentru care, la finele anului trecut, lucrau aproximativ 75 de angajati.

Bramac este unul dintre cei mai importanti producatori de acoperisuri din beton la nivel european, precum si local, fiind prezent in tari precum Austria, Ungaria, Slovacia, Cehia, Slovenia, Croatia, Bulgaria, Serbia-Muntenegru, Bosnia-Herzegovina, Albania, Macedonia, dar si Romania.

Articol preluat de pe : https://www.wall-street.ro